LexDigital

Usługi szkoleniowe z możliwością dofinansowania - dowiedz się jak je uzyskać?

Zastanawiasz się nad rozwojem swoich kwalifikacji zawodowych, brakuje Ci praktycznej wiedzy na temat sposobów spełnienia wymogów prawa w zakresie ochrony danych osobowych – nie czekaj i skorzystaj z oferty usług LexDigital.

Usługi szkoleniowe z możliwością dofinansowania - dowiedz się jak je uzyskać?

Oferujemy Państwu 3 szkolenia, prowadzone w konwencji praktycznych warsztatów zorganizowanych w formie zdalnej (on-line), dedykowane nie tylko Inspektorom ochrony danych, ale wszystkim osobom, które są odpowiedzialne za ochronę danych w swojej organizacji lub po prostu chcą poszerzyć własną wiedze.

UWAGA – istnieje możliwość dofinansowania uczestnictwa w szkoleniu nawet do 80% kosztów netto usługi

Nasza oferta:

  • Zadania Inspektora ochrony danych osobowych w czasach pandemii (6h) 
  • Jak przygotować organizację do kontroli UODO (6h)
  • Organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa w systemie ochrony danych osobowych (16h)

 

Zadania Inspektora ochrony danych osobowych w czasach pandemii (6h) 

Zakres szkolenia

  • Zdobędziesz kluczową wiedzę o zagadnieniach związanych z pracą zdalną, monitorowaniem stanu zdrowia pracowników i organizacją pracy w czasie pandemii z poszanowaniem zasad ochrony prywatności. 
  • Poznasz najnowsze technologie informatyczne w zakresie organizacji pracy i monitorowania pracowników. 
  • Nauczysz oceniać się czy dany proces wymaga przeprowadzenia jedynie analizy ryzyka czy również oceny skutków dla ochrony danych. 
  • Zdobędziesz kluczową wiedzę o zagadnienia związanych z cybezpieczeństwem i nauczysz się podstawowych zasad bezpieczeństwa w Internecie. 
  • Poznasz prawidłowe reakcje na próby ataków i metody im przeciwdziałania.

Program szkolenia – bloki tematyczne

  • bezpieczeństwo pracy zdalnej
  • kiedy przeprowadzić analizę ryzyka, a kiedy ocenę skutków dla ochrony danych w przypadku pracy zdalnej
  • monitoring pracowników przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii oraz logi systemowe
  • rola Inspektora ochrony danych osobowych w procesie pracy zdalnej
  • cyberbezpieczeństwo – czym jest i jaki ma wpływ na prywatność
  • podstawowe elementy ochrony przez cyberatakami 

Szczegółowe informacje i zapisy: [Strona Biura Usług Rozwojowych]


Jak przygotować organizację do kontroli UODO (6h)

Zakres szkolenia

  • Zdobędziesz praktyczną wiedze w zakresie przygotowań do kontroli zgodności z przepisami prawa, prowadzonej przez organ nadzorczy tj. Urząd Ochrony Danych Osobowych oraz roli przedsiębiorstwa jako administratora danych.
  • Poznasz zasadnicze uprawnienia do prowadzenia kontroli przetwarzania i ochrony danych oraz podstaw prawnych takich kontroli. 
  • Dowiesz się według jakiego schematu przebiega kontrola oraz jakie uprawnienia przysługują kontrolującym i kontrolowanym. 
  • Zdobędziesz kluczową wiedzę w zakresie nakładania administracyjnych kar pieniężnych oraz wydawania ostrzeżeń, upomnień oraz nakazów przez UODO. 

Program szkolenia – bloki tematyczne

  • podstawy prawne kontroli przetwarzania i ochrony danych i zmiany wynikające z reformy ochrony danych,
  • podmioty sprawujące kontrolę i sposoby prowadzenia kontroli, 
  • rodzaje kontroli sprawowane przez organ nadzorczy (UODO),
  • przebieg kont. roli, 
  • uprawnienia i obowiązki kontrolujących i kontrolowanych, 
  • dokumentacja przebiegu kontroli, 
  • odpowiedzialność za utrudnienia lub uniemożliwienie kontroli,
  • postępowanie kontrolne a postępowanie w sprawie naruszenia ochrony danych, 
  • uprawnienia naprawcze organu nadzorczego,
  • administracyjne kary pieniężne 

Szczegółowe informacje i zapisy: [Strona Biura Usług Rozwojowych]


Organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa w systemie ochrony danych osobowych (16h)

Zakres szkolenia

  • Zdobędziesz kluczową wiedzę w zakresie najczęściej stosowanych technicznych i organizacyjnych środków ochrony danych, które zobowiązany jest wdrożyć każdy administrator na mocy art. 32 RODO.
  • Nauczysz się definiować główne zagrożenia związane z przetwarzaniem danych osobowych i sposobów im przeciwdziałania. 
  • Dowiesz się czym jest zasada rozliczalności i jak wykazać jej stosowanie. 
  • Nauczysz się kategoryzować zabezpieczenia na techniczne, organizacyjne i fizyczne. 
  • Zdobędziesz kluczową wiedzę na temat przygotowania odpowiedniej dokumentacji systemowej.
  • Nauczysz się wykonywać weryfikację podmiotów przetwarzających pod kątem spełnienia przez nich wystarczających gwarancji wdrożenia odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych by przetwarzanie to spełniało wymogi RODO. 
  • Nauczysz się przeprowadzać ocenę skutków dla ochrony danych (OSOD) oraz analizę ryzyka. 
  • Poznasz techniki anonimizacji i pseudonimizacji danych adekwatne do najnowszego stanu wiedzy technicznej.

Program szkolenia – bloki tematyczne

  • ochrona danych osobowych a cyber zagrożenia, 
  • zasada rozliczalności,
  • prawa podmiotów danych, 
  • środki organizacyjne (obowiązki administratora i podmiotu przetwarzającego),
  • środki techniczne i organizacyjne w procesie powierzenia i transferu danych
  • środki zapewniające bezpieczeństwo przetwarzanych danych
  • ocena skutków dla ochrony danych i analiza ryzyka, 
  • rola Inspektora ochrony danych,
  • techniki anonimizacji i pseudonimizacja jako techniczne środki ochrony danych. 

Szczegółowe informacje i zapisy: [Strona Biura Usług Rozwojowych]

 

DALCZEGO WARTO SKORZYSTAĆ Z NASZYCH SZKOLEŃ
  • Szkolenie prowadzone będzie przez praktyka z kilkunastoletnim stażem z zakresu bezpieczeństwa informacji, ochrony danych osobowych, zarządzania zespołem IT
  • Szkolenie prowadzone jest w formie warsztatowej z naciskiem na ćwiczenie praktycznego wykorzystania prezentowanych pojęć, technik i narzędzi.
  • Szkolenie oparte jest na pracy nad konkretnymi, realnymi przykładami i omawianiem case study.
  • Dzięki angażującej formie zajęć zarówno osoby z doświadczeniem, jak i początkujące będą w stanie przyswoić poznane zagadnienia.
  • Szkolenie prowadzone jest w małych grupach: minimalnie 5 osoby, maksymalnie 15.

OTRZYMAJ DOFINANSOWANIE – niezbędne kroki:

  • Znajdź naszą usługę w Bazie usług rozwojowych 
  • Skontaktuj się z operatorem w Twoim województwie (https://uslugirozwojowe.parp.gov.pl/)
  • Złóż wniosek o dofinansowanie
  • Zapisz się na usługę
  • Weź udział w szkoleniu i oceń je po zakończeniu
  • Opłać szkolenie
  • Otrzymaj refundację 

Jeżeli macie Państwo pytania zapraszamy do kontaktu: [klik]

Polecane

TSUE zablokował Privacy Shield - zmiany w transferze danych do USA

TSUE zablokował Privacy Shield - zmiany w transferze danych do USA

TSUE zablokował „Privacy Shield” („Tarczę prywatności”). Powodem jest zbyt łatwy dostęp amerykańskich służb tj. amerykańskiej Agencji Bezpieczeństwa Narodowego do danych Europejczyków. Co więcej, odbywa się to bez kontroli sądowej, a obywatele UE nie mają w praktycznie żadnej możliwości podważenia decyzji o wglądzie do informacji na ich temat.

Popularne

Wdrożenie – dostosowanie organizacji do określonych wytycznych

Wdrożenie – dostosowanie organizacji do określonych wytycznych

Wdrożenie zasad to jeden z najważniejszych, ale i najtrudniejszych etapów koniecznych do przeprowadzenia na drodze do uzyskania zgodności z wybranymi standardami czy przepisami prawa. Ustanowione zasady musząbyćdostosowane do specyfiki organizacji, a ich wprowadzanie powinno być odpowiednio zaplanowane i musi uwzględniać wiele aspektów począwszy od ustalenia niezbędnych zasobów, a kończąc na zbudowaniu świadomości pracowników.

Konsultacje i wsparcie merytoryczne zespołu specjalistów

Konsultacje i wsparcie merytoryczne zespołu specjalistów

Każdywdrożony system jest żywy i ewoluuje wraz z rozwojem przedsiębiorstwa, wprowadzaniem kolejnych zmian w procesach czy wykorzystywanych narzędziach. Zmianom ulegająrównież wytyczne w stosunku do których wprowadzane były zmiany. Bardzo często pewne sytuacje osobom na co dzień nie zajmującymsiętematyką ochrony danych czy szeroko rozumianego bezpieczeństwa informacji sprawiają trudności, w szczególności,że wiele przepisów jest bardzo ogólnych, trudnych

Chcesz skorzystać z naszej oferty?Nie czekaj!

Wspieramy przedsiębiorców

Skontaktuj się osobiście z doradcą LexDigital - odpowiemy na nurtujące Cię pytania, zaplanujemy spotkanie, przygotujemy spersonalizowaną ofertę dopasowaną do potrzeb Twojej organizacji.

Zapraszamy do kontaktu

Informujemy, że Państwa zgoda może zostać cofnięta w dowolnym momencie przez wysłanie wiadomości e-mail na adres naszego Inspektora Ochrony Danych iod@lexdigital.pl spod adresu, którego zgoda dotyczy.

Administratorem Państwa danych osobowych jest LexDigital Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-363), przy ul. Grodziska 8. Wszystkie pytania i wątpliwości prosimy kierować do naszego Inspektora Ochrony Danych na adres iod@lexdigital.pl

Państwa dane przetwarzane są w celu odpowiedzi na wiadomość wysłaną za pomocą formularza kontaktowego, podjęcia na Państwa wniosek określonych działań przed zawarciem umowy lub wysłania Państwu treści marketingowych. Przysługuje Państwu prawo dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu i cofnięcia w każdym momencie udzielonej zgody bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Masz również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajdziecie Państwo w naszej Polityce prywatności.

Biofarm Fibar Group Apart Wykop.pl PhytoPharm Veolia Cuf-podatki Netguru GetHero Tesgas GPD Agency Golden Submarine Pixers Pearson UEP

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.